ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ 8 ΜΑΡΤΗ 2016

2016-03-08 00:00

ΑΘΗΝΑ 8/3/2016

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ 8 ΜΑΡΤΗ 2016

Σήμερα γιορτάζουμε σε όλο τον κόσμο την γιορτή της γυναίκας. Της γυναίκας με τα χίλια  πρόσωπα και τους διαφορετικούς ρόλους.

Της μητέρας, της εργαζόμενης της αδελφής, της συζύγου, της παιδαγωγού, της φίλης, της συνεργάτιδας , της συντρόφου.

Τα καθήκοντα της πάρα πολλά , αλλά αυτή είναι πάντα εκεί για να τα υπηρετήσει όπως μόνο αυτή ξέρει.

Με αγάπη, με κατανόηση, με στήριξη, με αλτρουισμό, με συμπόνια, με υπομονή, με πάθος ,με χαρά ,με χιούμορ, με έρωτα  πάντα διαθέσιμη από τότε που γεννήθηκε, πάντα πιστή σε αυτό που υπηρετεί, για όλα όσα εκφράζει μια γυναίκα,  για αυτά που προσφέρει και για αυτά που σημαίνει για εμάς, δεν υπάρχουν υλικά ανταλλάγματα. Θα ήταν  άστοχο αν επιχειρούσαμε να εκφράσουμε τα συναισθήματα μας, για όλες εσάς με κάτι αστραφτερό και ευτελές.

θα μπορούσαμε όμως να δηλώσουμε ευτυχείς και τυχεροί που βρίσκεστε δίπλα μας ,με οποιαδήποτε ιδιότητα, με οποιονδήποτε ρόλο.

 Το μόνο ίσως  αντίτιμο που  μπορεί να καλύψει το εμβαδόν που καταλαμβάνετε στη ζωή μας είναι η αιώνια αναγνώριση της προσφοράς σας.

Έχουν  περάσει 159 χρόνια από την απεργία των γυναικών στα ραφτάδικα της Νέας Υόρκης στις 8 Μάρτη 1857,  που διεκδίκησαν εργασιακά δικαιώματα και ισοτιμία στην εργασία και στην ζωή.  Απευθύνουμε την βαθύτατη ευγνωμοσύνη μας σε όλες τις γυναίκες που εργάζονται κάτω από δύσκολες συνθήκες, στις εργαζόμενες μητέρες με τον διπλό τους ρόλο, στις άνεργες, στις νέες γυναίκες που αναζητούν μάταια μια θέση εργασίας παρά τα αυξημένα τυπικά τους προσόντα, τις μετανάστριες που διωγμένες από τον τόπο τους διεκδικούν το δικαίωμα στην ζωή σε μια άλλη χώρα.

Μέλη διοικητικού συμβουλίου του ΣΥΓΤΕ 

Γεωργούλης Διονύσης-Πολύζος Φάνης-Ευθυμίου Γρηγόρης-Καραηλίδης Μπάμπης