ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

2016-12-21 06:38

ΑΘΗΝΑ 20-12-2016

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

 

Με αφορμή τις πρόσφατες ανακοινώσεις του διορισμένου  Προεδρείου αναγκαζόμαστε να επανέλθουμε σε θέματα που έχουμε ήδη εξαντλήσει αν και η σημερινή κρίσιμη περίοδος για τον Σύλλογο μας δεν προσφέρεται για κανενός είδους αντεγκλήσεις και αντιπαραθέσεις.

 

Δυστυχώς είδαμε το παράλογο και τραγελαφικό συγχρόνως, στην ανακοίνωση του Προεδρείου της  6.12.2016 με την οποία μας επιρρίπτεται η ευθύνη της απαξίωσης του  θεσμού  του Συλλόγου και της αποτυχίας  της Γ.Σ λόγω των ανακοινώσεων που κυκλοφορούμε και ενημερώνουμε τους συναδέλφους.

 

Δεν γνωρίζουν οι συνάδελφοι του Προεδρείου ότι στην περίπτωση των σωματείων μία από τις αρχές της δημοκρατίας  είναι η ύπαρξη παρατάξεων;

 

Τι επιθυμούν τα μέλη του Προεδρείου, να μην αντιδράμε και να μην μιλάμε  για τα όσα έχουμε υποστεί την τελευταία διετία  μετά την συγχώνευση της τράπεζας, να μην ενημερώνονται οι συνάδελφοι από κανέναν, να λέμε ότι όλα είναι ωραία και καλά για να τους έχουμε εφησυχασμένους  κατά την χρόνια και  προσφιλή τακτική του Ενωτικού και νυν Ενότητας   ή να μην υπάρχουμε καθόλου;

 

Εμείς απαξιώνουμε τον θεσμό του Συλλόγου που αναδείξαμε τα εργασιακά μας ζητήματα ή τα μέλη του Προεδρείου που την τελευταία διετία όχι μόνο δεν ασχολήθηκαν με κανένα εργασιακό ζήτημα αλλά δεν μερίμνησαν ούτε για τα στοιχειώδη;

 

Προξενεί μεγάλη εντύπωση το γεγονός ότι  αδιαφόρησαν εντελώς για τα δώρα των παιδιών, την παιδική γιορτή, τα βραβεία των αριστευσάντων, την εγγραφή των συναδέλφων στο Πολυιατρείο, μην φροντίζοντας να καλέσουν ένα Διοικητικό Συμβούλιο είκοσι μέρες πριν την λήξη της θητείας μας, έτσι ώστε να τα ψηφίσουμε και να μην φτάσουμε σήμερα στο σημείο να απογοητεύσουμε τους συναδέλφους και ειδικά τα παιδιά μας σε μια περίοδο που τα είχαν τόσο ανάγκη.

 

Σχετικά με τα δώρα των παιδιών που είναι κάτι που δεν έχει νόημα να δοθεί μετά από 6 μήνες εμείς καταθέτουμε την πρότασή μας  η οποία είναι, μέσα από ένα έκτακτο ΔΣ να ληφθεί ομόφωνη απόφαση και να δοθούν τώρα  και  ζητάμε από το Προεδρείο να την εξετάσει αφού λάβει την γνώμη του Νομικού Συμβούλου.

 

Δύο χρόνια μετά την ανάληψη του σωματείου από την παράταξη του Ενωτικού που πρόσφατα βαφτίστηκε σε Ενότητα,  στην προσπάθεια της  να κόψει  τους δεσμούς τους με το παρελθόν που την  βαραίνει,  η κατάληξη είναι η ίδια.

 

Ηθελημένη απραξία, υποσχέσεις χωρίς αντίκρισμα, παραπληροφόρηση, λόγια χωρίς έργα. Καμία συνδικαλιστική ενέργεια προκειμένου να διαφυλάξει τα εργασιακά μας δικαιώματα. Καμιά ενέργεια να διεκδικήσει κάτι από αυτά που χάθηκαν με ξεκάθαρη ευθύνη τους.  Σύμφωνα με τα μέλη του Προεδρείου για όλα φταίμε εμείς και οι ανακοινώσεις που έχουμε βγάλει  σαν Γενική Συμπαράταξη.

 

Απαντούν σε δική μας αναφορά ότι  δεν αγωνιούν για τις αποσπάσεις τους και σαν τρανή απόδειξη γι’ αυτό  παρουσιάζουν την πρόταση τους για κοινό ψηφοδέλτιο αλλά δεν απαντούν γιατί  μας ειρωνεύτηκαν και δεν δέχθηκαν πριν από μερικούς μήνες την δική μας την  πρόταση  για αντιπροσωπευτικό Προεδρείο από όλες τις παρατάξεις.

 

Τα μέλη του προεδρείου προσπάθησαν να μας αποδείξουν ότι ο συνδικαλισμός δεν γίνεται με αγώνες και με δράσεις  αλλά με αχρείαστα και υπερτιμημένα δωράκια με  πάρτι και αποτυχημένες εκδηλώσεις για λίγους και χωρίς αντίκρισμα. Επιχείρησαν να αναβιώσουν το καθεστώς παροχολογίας και υποσχέσεων που τους εξασφάλιζε τις εκλογικές επιτυχίες εδώ και πολλά χρόνια.

Από τα λεγόμενα τους είναι φανερό ότι εξασφάλιζαν την δυνατότητα παροχών από την επιχορήγηση της τράπεζας και μόλις σταμάτησε αυτό  δεν μπορούν να ανταποκριθούν. Το ίδιο διάστημα διαχειρίστηκαν πολλαπλάσια έσοδα.

Ο ΕΝΦΙΑ που αναφέρονται αντιστοιχεί σε ποσό λιγότερο από 2.500€ ετησίως.

 

 Απέκλεισαν την περιφέρεια από κάθε εκδήλωση, αλλά κυρίως από το δικαίωμα να μπορεί να αποφασίζει μέσω των Γ.Σ για τα δρώμενα στο σωματείο αφού ποτέ δεν συγκάλεσαν Συνέλευση με την συμμετοχή όλων των μελών του Σωματείου.  Αυτός είναι και ένας από τους λόγους αποτυχίας των περισσοτέρων Συνελεύσεων.

 

Η εγκατάλειψη των συναδέλφων στην τύχη τους και η αδράνεια  οδήγησαν στην απαξίωση το σωματείο και το αποτέλεσμα ήταν η απογοήτευση  και η αδιαφορία των περισσότερων.  Η πρακτική που ακολουθήθηκε και  τα αποτελέσματα της ευθύνονται για την κατάληξη και της Εκλογοαπολογιστικής Συνέλευσης

που ουσιαστικά άφησε ακέφαλο το σωματείο μη μπορώντας να προχωρήσει σε αρχαιρεσίες.

 

Είδατε συνάδελφοι σε καμία ανακοίνωση των μελών του Προεδρείου την τελευταία διετία αναφορά στον Οργανισμό Προσωπικού ή στην Επιχειρησιακή Σύμβαση;

 

Παρά τις δικές μας συνεχείς  έγγραφες εκκλήσεις η  μοναδική φορά που αναγκάστηκαν να αναφερθούν σε τέτοια θέματα ήταν μόλις πριν από 5 ημέρες αφού τους έπνιξαν οι εξελίξεις.  Μάλιστα έβαλαν και την επικεφαλίδα Εργασιακά Θέματα και κάνουν αναφορά για ενέργειες που έχουν κάνει για την Οικειοθελή Παροχή και παράλληλα  θυμήθηκαν ότι πρέπει να παρέχουν νομική υποστήριξη στους συναδέλφους που έχουν υποστεί οικονομικές και θεσμικές βλαπτικές μεταβολές.

 

Που ήταν το Προεδρείο του Συλλόγου 2 χρόνια πριν όταν μετατράπηκαν τα επιδόματά μας σε Οικειοθελή παροχή και τι έκαναν όταν τα στελέχη μας που υποβαθμίσθηκαν κατά την συγχώνευση  τους είχαν απευθυνθεί  ακόμα και εγγράφως;                                               

Εμείς  ζητήσαμε στο τελευταίο έκτακτο Δ.Σ  να μας καταθέσουν έστω και μια ενέργεια που έκαναν για το θέμα των οικειοθελών παροχών τα 2 τελευταία χρόνια. Αναφέρθηκε ότι έχει σταλεί επιστολή στην Διοίκηση. Τους προκαλούμε να την δημοσιεύσουν γιατί μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει κάτι τέτοιο.

 

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

 

Εμείς τα μέλη της Γενικής Συμπαράταξης στο τελευταίο Δ.Σ  που μας κάλεσε το διορισμένο προεδρείο,  ζητήσαμε να τρέξουν τις εξελίξεις και να μας οδηγήσουν άμεσα σε Γενική Συνέλευση εντός διμήνου με συμμετοχή ΟΛΩΝ και εκλογές.

 Σεβόμενοι την επιθυμία των συναδέλφων και την ανάγκη τους για ένα υγιές αντιπροσωπευτικό όργανο που θα καλύπτει τις προσδοκίες τους, έχουμε εδώ και καιρό έτοιμο πρόγραμμα, οικονομικό, θεσμικό αλλά και διεκδικήσεων και θα το εφαρμόσουμε χωρίς καμία καθυστέρηση ,  αν μας δώσετε τη δύναμη να αναλάβουμε την διοίκηση του Συλλόγου.

Η παρατεταμένη αδράνεια είναι ότι χειρότερο για τον Σύλλογο μας  και ως εκ τούτου επιβάλλεται όλοι μας  να ζητάμε από το Προεδρείο να δρομολογήσει  άμεσα τις διαδικασίες  για σύγκληση Γενικής Συνέλευσης και διενέργεια Αρχαιρεσιών.

 

ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΜΠΑΤΑΤΑΞΗΣ

 

ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΓΕΩΡΓΟΥΛΗΣ, ΦΑΝΗΣ ΠΟΛΥΖΟΣ, ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΕΥΘΥΜΙΟΥ, ΜΠΑΜΠΗΣ ΚΑΡΑΗΛΙΔΗΣ