ΕΚΛΟΓΟΑΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ

2017-01-20 06:49

ΑΘΗΝΑ 19-1-2017

ΕΚΛΟΓΟΑΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ

Συναδέλφισσες-συνάδελφοι,

Οι εξαιρετικά δυσμενείς εργασιακές συνθήκες στον τραπεζικό χώρο παράλληλα με την δύσκολη οικονομική συγκυρία της χώρας μας και η δυσχερής  θέση στην οποία έχουν περιέλθει όλοι οι εργαζόμενοι της πρώην Γενικής Τράπεζας μετά την συγχώνευση με την Τράπεζα Πειραιώς, επιβάλει την δυναμική και αποτελεσματική ύπαρξη του ΣΥ.Γ.Τ.Ε και όχι απλώς την διακοσμητική  του παρουσία.

Πρέπει να γίνει κατανοητό τόσο από  τα μέλη του διορισμένου ΔΣ όσο και  από τα απλά μέλη του ΣΥΓΤΕ  ότι πρέπει να συμβάλλουν με όλες τους τις δυνάμεις, ώστε να διεξαχθεί άμεσα η Εκλογοαπολογιστική Συνέλευση για να προχωρήσει ο Σύλλογος μας σε διενέργεια εκλογών. Κανένας μας δεν έχει την πολυτέλεια να παραμένει παρατηρητής τη στιγμή που  ο Σύλλογος μας λειτουργεί το εξάμηνο που διανύουμε, με Διοικητικό Συμβούλιο   διορισμένο από το Πρωτοδικείο.

Η άμεση διεξαγωγή Εκλογοαπολογιστικής Συνέλευσης με την συμμετοχή του απαιτούμενου από το καταστατικό αριθμού των 120 μελών και η διενέργεια εκλογών είναι ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ για την ύπαρξη του Συλλόγου μας.

Η αδράνεια του Προεδρείου του ΣΥ.Γ.Τ.Ε απέναντι σε όλα τα ζητήματα εργασιακά και μη, ειδικά κατά την τελευταία διετία, συνετέλεσε στις καταστροφικές συνέπειες που βιώνουμε σήμερα  όλοι οι εργαζόμενοι της πρώην Γενικής Τράπεζας, όπως:

-Να λειτουργεί σήμερα ο Σύλλογος μας με Διορισμένο Δ.Σ από το Πρωτοδικείο και να μην μπορεί να διαχειριστεί τα περιουσιακά του στοιχεία.

-Να χαθεί η Επιχειρησιακή Σύμβαση πράγμα που είχε σαν αποτέλεσμα όχι μόνο την απώλεια των επιδομάτων των εργαζομένων αλλά και την απώλεια άλλων κεκτημένων θεσμικών δικαιωμάτων. Οι εξελίξεις στα εργασιακά τρέχουν με σωρεία θεμάτων που χρήζουν αντίδρασης και ενεργειών όπως οι οικειοθελείς παροχές , προαγωγές, ωράριο, κλείσιμο καταστημάτων.

Στο σημείο αυτό επισημαίνουμε ότι και οι δύο προαναφερόμενοι λόγοι είχαν σαν αποτέλεσμα, εκτός των άλλων, να μην δοθούν το 2016 τα δώρα Χριστουγέννων για τα παιδιά των μελών μας. Αφενός γιατί δεν έγινε Γενική Εκλογοαπολογιστική Συνέλευση και λειτουργεί ο Σύλλογος με διορισμένο ΔΣ το οποίο δεν μπορεί να διαχειριστεί τα χρηματικά του διαθέσιμα και αφετέρου διότι το διαθέσιμο ποσό για την συγκεκριμένη παροχή που χορηγούσε η Τράπεζα στον ΣΥ.Γ.Τ.Ε  κατ’ έτος, προβλεπόταν στην Επιχειρησιακή Σύμβαση που χάσαμε και ως εκ τούτου η Τράπεζα έχει πάψει πλέον να το χορηγεί.

Συνεπώς και να μην ήταν διορισμένο το Δ.Σ πολύ φοβόμαστε ότι δεν θα μπορούσε να προβεί ο ΣΥ.Γ.Τ.Ε στην συγκεκριμένη παροχή γιατί προφανώς δεν υπάρχουν τα χρήματα.

Αυτό άραγε το γνωρίζουν τα μέλη του διορισμένου Προεδρείου;  Όπως φάνηκε σε πρόσφατη ανακοίνωση τους ίσως και να μην το γνωρίζουν.

Δεν είναι δυνατό στις σημερινές συνθήκες ο Σύλλογός μας να αφήνει στην τύχη τους ζητήματα όπως η Επιχειρησιακή  Σύμβαση, Οικειοθελείς παροχές  και να εξαντλεί την  δραστηριότητα του σε περιπάτους και  εκδηλώσεις άνευ ουσίας.

Ο ΣΥ.Γ.Τ.Ε δεν είναι εξωραϊστικός σύλλογος, είναι σωματείο εργαζομένων και ο κύριος  ρόλος του είναι η προώθηση των εργασιακών μας ζητημάτων και η διεκδίκηση των δικαιωμάτων μας.

 

Ως εκ των παραπάνω διεκδικούμε:

-Την σύγκληση Διοικητικού Συμβουλίου ώστε να οριστεί καταληκτική Εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση το αργότερο τον Φεβρουάριο με αρχές Μάρτη για να υπάρχουν τα χρονικά περιθώρια ώστε να γίνει η κατάλληλη προετοιμασία για την επίτευξη απαρτίας.

-Την  δυνατότητας συμμετοχής στην Εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση των μελών που υπηρετούν στην επαρχία. Όπως έχουμε αναφέρει σε προηγούμενη ανακοίνωση μας είναι υποχρέωση του Συλλόγου να εξασφαλιστούν τα χρήματα ώστε αυτά να διατεθούν και  για την συμμετοχή στην Συνέλευση των συναδέλφων της επαρχίας και για τους Δικαστικούς Αντιπροσώπους, προκειμένου  να ψηφίσουν όλοι με τους ίδιους όρους όπου και αν βρίσκονται.

-Να έχουμε έναν Σύλλογο που θα είναι σε θέση να αγωνιστεί και να προχωρήσει σε νομικές ενέργειες για να διεκδικήσει, τα κεκτημένα που προέβλεπε η Επιχειρησιακή Σύμβαση, τα επιδόματά μας που μετατράπηκαν σε Οικειοθελή Παροχή Ελευθέρως Ανακλητή και τις Προαγωγές μας σύμφωνα με τον Οργανισμό Προσωπικού.

-Να έχουμε έναν Σύλλογο που θα θέτει τα ζητήματά μας στα υπερκείμενα συνδικαλιστικά όργανα στην προσπάθεια της καλύτερης αντιμετώπισης και  λύσης τους.

-Να έχουμε έναν Σύλλογο που να μπορεί να πάρει θέση και να κινηθεί για την εξεύρεση λύσης  σχετικά με το σοβαρό θέμα του Ταμείου Αλληλοβοηθείας, στο οποίο είναι εγκλωβισμένοι συνάδελφοι που πληρώνουν επί πολλά έτη εισφορές και δεν έχουν λάβει τίποτα έναντι.

-Να έχουμε έναν Σύλλογο που θα προχωρήσει στην τροποποίηση του καταστατικού ώστε αυτό να εναρμονισθεί με τα σημερινά δεδομένα και να επιτευχθεί εκτός των άλλων και η μείωση της μηνιαίας εισφοράς που είναι πάγιο αίτημα των συναδέλφων.

Συνάδελφοι,

ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΤΕ σε όλες τις διεργασίες  (ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ, ΕΚΛΟΓΕΣ) για να έχουμε τον Σύλλογό μας. Εργαζόμενοι χωρίς σωματείο είναι έρμαια στα χέρια του εργοδότη.

ΑΠΑΙΤΕΙΣΤΕ από τα μέλη του διορισμένου Προεδρείου να τρέξουν άμεσα τις διαδικασίες για να γίνει η Εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση ώστε να προχωρήσει το σωματείο μας στην διενέργεια εκλογών.

ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗΣ

ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΕΥΘΥΜΙΟΥ ,  ΦΑΝΗΣ ΠΟΛΥΖΟΣ,  ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΓΕΩΡΓΟΥΛΗΣ, ΜΠΑΜΠΗΣ ΚΑΡΑΗΛΙΔΗΣ