Δημοσιοποίηση υπομνήματος για διορισμό διοίκησης

2017-04-08 10:37

ΑΘΗΝΑ 5/4/2017

 

Συναδέλφισσες-συνάδελφοι,

 

Έχοντας ήδη μπει στον 5ο μήνα αναμονής για να βγει η οριστική  απόφαση του διορισμού της διοίκησης του σωματείου το Προεδρείο καλυπτόμενο πίσω από την προσωρινή διαταγή λέγοντας ότι δεν μπορεί να προχωρήσει στις διαδικασίες ουσιαστικά δεν λαμβάνει καμία πρωτοβουλία ώστε να ξεκινήσει η προετοιμασία της εκλογοαπολογιστικής συνέλευσης όπως επανειλημμένα έχουμε ζητήσει οι υπογράφοντες.

Αδρανώντας, χωρίς να λαμβάνει αποφάσεις, αγνοώντας τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι (οικειοθελείς παροχές, δυσμενείς μεταθέσεις, αξιολογήσεις, προαγωγές) τα ανάγει όλα στο μέλλον εκμεταλλευόμενο τον χρόνο  που του παρέχεται ώστε να διατηρεί τις 3 αποσπάσεις του και να πληρώνουμε κάθε μήνα πάνω από 7.000 ευρώ πάγια έξοδα!

 

Εμείς αφουγκραζόμενοι την αγωνία του κόσμου προσπαθούμε με κάθε τρόπο να βάλουμε ένα τέλος στο τέλμα που έχουμε περιέλθει.

Στις 31-3-2017 καταθέσαμε υπόμνημα προς την δικαστή του πρωτοδικείου ζητώντας την επίσπευση της διαδικασίας η οποία αποβαίνει εις βάρος του σωματείου και των μελών του. Σας παραθέτουμε την επιστολή για ενημέρωση σας:

 

ΠΡΟΣ Κα ΚΑΤΣΑΔΗΜΑ ΕΛΕΝΗ

 

Αντικείμενο     ΔΙΟΡΙΣΜΟΣ/ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΡΟΣΩΡΙΝΗΣ  ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ/ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΤΩΝ

Γενικός Αριθμός Κατάθεσης       83455

Γ.Α.Κ. Έτος     2016

Ειδικός Αριθμός Κατάθεσης       3033

E.Α.Κ. Έτος     2016

 

Καλημέρα,

 

Είμαστε 4 μέλη της προσωρινής διοίκησης του σωματείου ΣΥ.Γ.Τ.Ε (Σύλλογος Υπαλλήλων Γενικής Τράπεζας της Ελλάδος) που δεν ανήκουν στο Προεδρείο.

 

Ενδιαφερόμαστε για την απόφαση του διορισμού και αντικατάστασης της προσωρινής διοίκησης του σωματείου μας καθώς η καθυστέρησή της μπορεί να έχει δυσμενείς συνέπειες για τους εργαζόμενους. Το Προεδρείο της προσωρινής διοίκησης περιμένει την απόφαση και ουσιαστικά έχει καταστεί ανενεργό.

 Βαδίζουμε στον πέμπτο μήνα αναμονής και αυτή η κατάσταση,  σε συνδυασμό  με την αδράνεια του Προεδρείου, εν μέσω της πιο κακής εργασιακής  περιόδου των τελευταίων ετών, κατέστησε το σωματείο μας αδύναμο να αντιμετωπίσει τα σοβαρά εργασιακά θέματα των μελών του.

 

Αρκετά μέλη απογοητευμένα  εγκαταλείπουν το σωματείο αποδυναμώνοντας το ακόμη περισσότερο, κάνοντας αρκετά δύσκολη υπόθεση την πραγματοποίησης της εκλογοαπολογιστικής συνέλευσης. Σύμφωνα με το καταστατικό μας είναι απαραίτητο στην Τρίτη καταληκτική Γ.Σ να υπάρχουν τουλάχιστον 120 μέλη παρόντα.

 

Θα παρακαλούσαμε αν είναι εφικτό να επιταχυνθεί όσο γίνεται η διαδικασία έκδοσης της απόφασης σας ώστε να μπορέσουμε να προχωρήσουμε στις προβλεπόμενες από το καταστατικό μας διαδικασίες για εκλογές και αντιπροσώπευση των εργαζομένων μας.

 

 

Γεωργούλης Διονύσιος, Μπάμπης Καραηλίδης, Γρήγορης Ευθυμίου, Φάνης Πολύζος

 

Μέλη του Δ.Σ του ΣΥΓΤΕ και εργαζόμενοι στην τράπεζα Πειραιώς