ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΙΣ ΣΥΚΟΦΑΝΤΕΙΕΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΤΑΚΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ 17-5-2016

2016-06-03 07:05

ΑΘΗΝΑ 2/6/2016

Συνάδελφοι - ες, 

Απαντάμε στην ανακοίνωση του Προεδρείου του ΣΥΓΤΕ για τα αποτελέσματα της Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης της 17/5/2016,  η οποία  πραγματοποιήθηκε με αποκλεισμό των μελών του Δ.Σ  Χ.Καραηλίδη και Δ.Γεωργούλη  καθώς με αντιδεοντολογικό και απαράδεκτο τρόπο απέσυραν το βιβλίο των υπογραφών για να μην υπογράψουν (ενώ ήταν παρόντες), πράγμα που χρησιμοποίησαν ως πρόσκομμα για να τους εμποδίσουν να τοποθετηθούν στη Συνέλευση και να προτείνουν μέλη για την Εφορευτική Επιτροπή.   

Επίσης καθιστώντας οικογενειακή τους υπόθεση την εκλογή της Εφορευτικής Επιτροπής, πρότεινε το Προεδρείο   ως μέλος αυτής, σύζυγο μέλους του Προεδρείου του ΔΣ. Δεν είναι παράνομο, αλλά είναι αντιδεοντολογικό, όταν αποκλείουν τη δυνατότητα να είναι υποψήφιοι και από άλλες παρατάξεις.

Όπως και να έχει συνάδελφοι το διακύβευμα της Συνέλευσης είναι το εξής: δεν είχε καταρτιστεί κανένας κατάλογος ομιλητών όπως ορίζει το  Καταστατικό, δεν τοποθετήθηκε κανένας σχετικά με τα άρθρα του Καταστατικού στα οποία αφορά η επικείμενη τροποποίηση, δεν έγινε καμία διαβούλευση και δεν ακούσθηκε τίποτα για το οικονομικό και συγκεκριμένα για το πλεονάζον απόθεμα του Απεργιακού Ταμείου,  για το οποίο και τι δεν έταξαν προκειμένου να υπάρξει η προσέλευση των 120 μελών και να επιτευχθεί η απαρτία.

Εκτός των παραπάνω είναι και απορίας άξιο και προκαλεί απογοήτευση το γεγονός ότι τα  ¾ περίπου εκ του συνόλου των συναδέλφων που υπέγραψαν για να επιτευχθεί η απαρτία, αποχώρησαν και δεν συμμετείχαν σε όλη τη διάρκεια στην Γενική Συνέλευση και ειδικά στην ψηφοφορία, ενώ το προεδρείο με τη στάση του, φάνηκε να μην το ενδιαφέρει αυτή η κατάσταση, για να μη πούμε τίποτα άλλο! »

Τα μέλη του σωματείου μας πρέπει να είναι ενεργά, να συμμετέχουν, να τοποθετούνται και να ψηφίζουν στις Γενικές Συνελεύσεις και όχι να δίνουν λευκή εξουσιοδότηση σε μια μικρή ομάδα 35 ατόμων περίπου, να αποφασίζει για τόσο σημαντικά ζητήματα, όπως είναι η τροποποίηση του Καταστατικού.

Μία τέτοιου είδους Συνέλευση  ακυρώνει από μόνη της όλους τους εργαζόμενους-μέλη του Σωματείου.

Στο σημείο αυτό προς αποκατάσταση της αλήθειας και της πραγματικότητας  θα θέλαμε να απαντήσουμε στα ψεύδη και στις συκοφαντίες που αναγράφονται στην σχετική ανακοίνωση του Προεδρείου ότι, οι 2 εξ ημών μαζί με 2 άλλους συναδέλφους έξω από την αίθουσα του αμφιθεάτρου πριν γίνει η Συνέλευση προσπαθούσαμε να αποτρέψουμε τους συναδέλφους που προσέρχονταν να υπογράψουν ακόμα και με νοήματα. Αυτό συνάδελφοι είναι ψεύδος και λέγεται συκοφαντία του χειρίστου είδους. Κάνουμε γνωστό σε όλους,  ότι δεν ενοχλήσαμε κανέναν από τους προσερχόμενους στην Συνέλευση συναδέλφους ούτε με νοήματα ούτε με κανέναν άλλον τρόπο.

Εδώ τίθεται το εξής ερώτημα:

Μήπως οι συνάδελφοι του Προεδρείου μπερδεύτηκαν και  κατά λάθος αναφέρθηκαν στην Έκτακτη Γενική Συνέλευση της 17/5/2016 ενώ  ήθελαν να αναφερθούν στο σκηνικό παλαιότερης Γ.Σ του Ταμείου Αλληλοβοηθείας που θα γινόταν στο αμφιθέατρο  του Ε.Ντυνάν  στη Μεσογείων to 2012, όπου ο τότε πρόεδρος του ΔΣ του ΣΥΓΤΕ και άλλα μέλη του προεδρείου, δεν πατούσαν και δεν υπέγραφαν στη ΓΣ, αποτρέποντας ουσιαστικά με τη στάση τους, τους συναδέλφους να συμμετάσχουν στη συνέλευση του Ταμείου, η οποία και δεν έγινε ελλείψει απαρτίας;

Αυτές συνάδελφοι είναι οι απαράδεκτες τακτικές του παρελθόντος με τις οποίες οι πιο κάτω υπογράφοντες δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι δεν έχουμε καμία σχέση.

Επειδή κατηγορηθήκαμε επίσης ότι θέλουμε να μοιραστούν τα λεφτά χωρίς να γίνει Συνέλευση, για την αποκατάσταση της αλήθειας παραπέμπουμε σε προηγούμενη ανακοίνωσή μας στην οποία αναφέρουμε ρητά ότι,  για τα θέματα της μείωσης της εισφοράς και της ενίσχυσης των συναδέλφων από το πλεονάζον αποθεματικό του Απεργιακού Ταμείου αποφασίζει η ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ η οποία και επιβάλλεται να γίνει. 

Εμείς επί του οικονομικού, θα επαναλάβουμε την πρόταση μας ζητώντας από όλους τους συναδέλφους να μην πάψουν να την διεκδικούν: «Μείωση της μηνιαίας εισφοράς στο 50% και ενίσχυση των εργαζομένων  από το απόθεμα του Απεργιακού Ταμείου»

 

Η μη εκλογή  μελών στην Εφορευτική Επιτροπή από τα εκτός Προεδρείου μέλη του ΔΣ και ο αποκλεισμός από την Συνέλευση  μελών του ΔΣ με την  απόσυρση του βιβλίου υπογραφών (πράγμα που εξέπληξε και τον Νομικό Σύμβουλο του Σωματείου ο οποίος ήταν παρών),  μας δίνει το δικαίωμα να εξαντλήσουμε όλες τις νομικές παραδοχές ως έχοντες έννομο συμφέρον. 

Υ.Γ. Αναφορικά με  τον συνάδελφο που αποκαλούν ειρωνικά δημοσιογράφο επειδή είχε εργαστεί έντιμα ως ρεπόρτερ τους ρωτάμε: Τι έπρεπε να κάνει ο συνάδελφος για να ζήσει την οικογένεια του, να καταχραστεί χρήματα του Δημοσίου κάνοντας ατασθαλίες στο ΤΑΥΤΕΚΩ;

ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ Δ.Σ ΤΟΥ ΣΥΓΤΕ

                                        ΦΑΝΗΣ ΠΟΛΥΖΟΣ, ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΕΥΘΥΜΙΟΥ, ΜΠΑΜΠΗΣ ΚΑΡΑΗΛΙΔΗΣ , ΓΕΩΡΓΟΥΛΗΣ ΔΙΟΝΥΣΗΣ